Skjæraasen gård

Langt inn i Trysils eventyrlige skoger ligger Skjæraasen gård.  Gården er omgitt av åpen eng og mark, og deretter omkranset av gran og furu-skog på alle kanter.  Her kan man se elg og hare beite og ørnen fly...

Gården ble i gamledager brukt som seter, men rundt 1860 ble det fastboende brukere  på gården og stedsnavnet Skjæraasen ble tatt som familienavn. Mye har de siste årene blitt gjort på gården, og den gamle låven på tunet har blitt et flott verksted, hovedlager og kontor for Skjæraasen-produktene våre.  

Vi designer og produserer smykker, postkort, lerret, blomsterkort,  klistremerker, fyrstikkesker og servietter og lys med de nydeligste fotografier vi henter fra familiealbumet eller som blir tatt av Lise Skjæraasen.

Innspirasjon og nye ideer henter vi her i Skjæraasen; gamle bilder, slektshistorie, gamle bygninger og naturen rundt stedet.

Det var også her i Skjæraasen, at dikteren Einar Skjæraasen fødtes og levde sine barne og tennåringsår, og det er med stor glede vi pryder mange av våre produkter, med hans kjente og kjære strofer.

 

Verkstedet

Et lite glimt av arbeidsplassen inne på den gamle låven vår.

Den store låven på bildet over, rommer nå verksted, kontor og lager.  

Det er utrolig hyggelig å kunne jobbe i slike omgivelser.

De tykke tømmerveggene bærer på historie helt fra de stod i Trysilskogen tidlig på 1800-tallet.  

Smykkeverkstedet som du ser på bildet til venstre har tidligere vært brukt til både sauefjøs og vevstue.

lagt til handlevogn